Rajičová bude jazdiť v krátkom programe žien ako trinásta

17.02.2014 Celý región

Soči 17. februára (TASR) - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová sa intenzívne v dejisku ZOH v Soči pripravuje na jej debut v súťaži sólistiek. Potešil ju fakt, že v stredajšom krátkom programe, v ktorom sa v konkurencii ďalších 29 súperiek pokúsi o prienik do vytúženej finálovej 24-ky, si vyžrebovala jej šťastné číslo 13.

Pôjde tak v Korčuliarskom paláci Ľadovec ako prvá v tretej rozjazde a to v exkluzívnej spoločnosti obhajkyne olympijského zlata z Vancouveru Yu Na Kim z Kórejskej republiky. To je ale pre 18-ročnú členku ŠKP Bratislava, ktorá je doma v jej rodisku v USA v New Yorku, iba nepodstatný fakt. "Ja sa v krátkom programe sústredím iba na seba. Na žreb sa pozerám pozitívne. Trinástka je moje šťastné číslo, tak dúfam, že sa mi to podarí. Budem korčuľovať v rozjazdke ako prvá a to je dobré," povedala v pondelok v rozhovore pre TASR.

V spoločnosti jej trénera Igora Krokavca a otca Toma Rajiča sa už v Soči snaží o dobrú aklimatizáciu a má za sebou viacero tréningov. "Prileteli sme už dvanásteho a aklimatizovaní by sme už mali ako tak byť. Dúfam, že to už bude len lepšie. Časový rozdiel bol 9 hodín, takže to bolo trošku náročné," uviedol Rajič, ktorý zároveň pôsobí aj vo funkcii vedúceho slovenskej krasokorčuliarskej výpravy počítajúcej však len jeho dcéru. "Vyzerá to dobre. Nicole sa pripravuje, v prvý deň sme mali jeden tréning, tak sme to skombinovali s fitneskom. Potom sme už mali každý deň dva tréningy, čo samozrejme nie je tak veľa ako doma, ale je to dosť, keďže sme na súťaži," dodal.

Okrem kórejskej hviezdy pôjde majsterka Slovenska za rok 2013 v rozjazde aj s Češkou Elizavetou Ukolovou, Nórkou Anne Line Gjersemovou, Gruzínkou Elenou Gedevanešviliovou a Nemkou Nathalie Weinzierlovou. "Nicole si vytiahla trinástku a to je jej šťastné číslo. Veď sa aj narodila trinásteho. Najhoršia je jednotka, bála sa, že si ju vytiahne, nakoniec ju dostala Jelena Glebovová, ďalšia zverenka trénera Krokavca. Takže pôjde prvá v tretej rozjazdke, to je dobre. Je v nej aj obhajkyňa Yu Na Kim, ale my sa samozrejme sústredíme len na seba, tak ako vždy," uviedol Rajič.

Sedemnásta sólistka z januárových ME v Budapešti si užíva olympijskú náladu. "V Soči je super, je to tu strašne všetko pekné. Najmä tá panujúca atmosféra sa mi veľmi páči," skonštatovala budúca študentka vysokej školy. Jej "Deň D" príde v stredu 19. februára a Rajičová sa zo dňa na deň na olympijskom ľade cítili istejšie: "Tréningy by mohli byť aj o trošku lepšie, no stále sa do toho poriadne dostávam. Ale každý deň sa to zlepšuje, tak dúfam, že do stredy to bude super."

Pre mladú Slovenku je nezvyčajný aj záujem médií, na ten však bola podľa slov jej otca pripravená: "Je to dosť náročné aj čo sa týka médií, všade sú kamery, tak si na to Nicole postupne zvyká. Točili s ňou už aj jeden šot pre olympijský kanál, takže toho záujmu je až možno priveľa. Ale počítali sme s tým, je to jasná záležitosť, Nicole je na najväčšom podujatí, bola na to pripravená. Je to však niečo nezvyčajné, niečo nové. Skoky skáče, to je v poriadku, ale cítim, že je trošku nervózna." 
 

Vyberte región